15 C
Sarajevo
26.04.2024

Iz Goražda Drinom zaplovile 33 ruže u znak sjećanja na žrtve genocida

Uz 24. godišnjicu genocida, bol sa Srebrenicom danas dijele i Goraždani, stanovnici još jedne nekadašnje “zaštićene zone” UN-a.

Simbolično u 11.07 sati goraždanski sportisti, članovi Rukometnog kluba Radnički te jedan broj građana, ispred Gradske dvorane “Mirsad Hurić” krenuli su u šetnju ulicama grada kako bi odali počast žrtvama genocida.

Na mostu “Žrtava genocida u Srebrenici” uz učenje Fatihe u Drinu su spustili 33 ruže.

- OGLAS -

Trener Rukometnog kluba Radnički Haris Fidahić kazao je da mladi članovi ovog kluba već osam godina na ovaj način obilježavaju datum koji otvara rane svakog građanina ove države, dijeleći bol i tugu Srebrenice

– Sa posebnim osjećajem solidarnosti i saosjećanja odajemo počast za žrtve genocida. Šaljemo iz Goražda snažnu poruku, a šalju je mladi ljudi, da nikada nećemo zaboraviti Srebrenicu – kazao je Fidahić.

Mladi sportisti svjesni su da je i Goražde moglo biti druga Srebrenica i smatraju da je to dodatni motiv da se istina prenosi budućim generacijama.

– Nisam bio u Potočarima i sigurno ću to vrlo skoro učiniti. Mislim da je ovo veoma važno za nas mlade, da znamo šta se desilo u Srebrenici 11. jula i da ne smijemo to zaboraviti. Ovo što mi radimo je jedna lijepa poruka i naša skromna podrška porodicama koje su izgubile svoje najmilije – kazao je prvotimac RK Radnički Adnan Isaković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA