15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Vučićeva poruka Makedoncima: Vi budite u NATO, mi nećemo, imamo bolne uspomene iz 1999. godine

Predsjednik Aleksandar Vučić istakao je danas da se Srbija ne miješa u odluku Sjeverne Makedonije da uđe u NATO, kao što nikome ne dozvoljava da se miješa u unutrašnje stvari Srbije, te da takva odluka Skoplja nema nikakve veze sa bilateralnim odnosima dvije zemlje.

– U unutrašnje stvari Sjeverne Makedonije se ne miješamo. Odluka njihovih građana je da idu u NATO, to je njihov izbor. Kao što ne dozvoljavamo nikome da se miješa u naše odluke – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje kako vidi ulazak Sjeverne Makedonije u NATO i hoće li to uticati na odnose dvije zemlje, s obzirom na bliskost Srbije i Rusije.

Vučić je poručio da je Srbija vojno neutralna i da neće u NATO, kao i da te odluke nemaju veze sa bilateralnim odnosima Srbije i Sjeverne Makedonije.

- OGLAS -

– Vi budite u NATO, mi nećemo, imamo bolne uspomene iz 1999. godine. Mi hoćemo dobre odnose i sa NATO i sa svima drugima – poručio je predsjednik Srbije i dodao da su kod njega svi odgovori jasni i precizni.

Zato, istakao je, Srbija mora da snaži svoju armiju, kako bi mogla da čuva svoje nebo, zemlju i građane.

– A, ne vidim nijednu prepreku ubrzanom razvoju prijateljstva Beograda i Skoplja i moja poruka makedonskim građanima je bila više nego jasna – zaključio je Vučić.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA