3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Nalaz vještaka: Eksploziv se nalazio u automobilu u kojem su bili Božović i Keković

Uprava policije tvrdi da je eksploziv bio u automobilu u kom je sinoć stradao Đorđije Božović (30) a teško povrijeđen Aleksandar Keković (29).

To su preliminarni rezultati vještačenja vještaka za požare, eksplozije i havarije. 

“Na osnovu utvrđenih činjenica okolnosti i destrukcije vozila i tragova na licu mjesta sve upućuje da je eksplozivna naprava bila u vozilu, da su lica koja su inače poznata po izvršenju ovih krivičnih djela prevozila improvizovanu eksplozivnu napravu”, kazao je načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević.

- OGLAS -

Navodni član škaljarskog klana Božović stradao je sinoć oko 19:30, u podgoričkoj Dalmatinskoj ulici, u eksploziji.  

Njegovo ugljenisano tijelo ostalo je zarobljeno u zapaljenom automobilu, dok je jaka detonacija izbacila Kekovića pored.  

Taj dvadesetdevetogodišnjak je sa teškim opekotinama  i prelomima kostiju, prebačen u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje su mu se ljekari borili za život. 

U eksploziji je povrijeđena i Podgoričanka, slučajna prolaznica.

Pomoć ljekara zatražila je i radnica “Lide” I.B. koja je bila u stanju jakog šoka, nakon stravične detonacije ispred marketa.

Đorđije Božović važio je za člana podgoričkog ogranka “škaljarskog klana”.

Hapšen je u maju 2017. godine kao član grupe, koju je formirao sada pokojni Stevan Stamatović, a koja je planirala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića.

Aleksandar Keković je tokom 2015. godine osuđen  na 18 mjeseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Keković je bio osuđen i na pet mjeseci zatvora za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.Aleks

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA