-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Đurić: Tahiri krije ubice Ivanovića

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić tvrdi da ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri štiti ratne zločince i krije ubice Olivera Ivanovića, te da je blizak ljudima ka kojima istraga vodi, zbog čega u panici napada predsjednika Srbije Aleksandra Vučića jer je objelodanio istinu.

Đurić je naveo da Tahiri ne može da opovrgne da pravosudni organi u Prištini nisu sarađivali sa srpskim, te da su zabranili učešće pripadnika srpske policije u istrazi, falsifikovali snimke i čaure, kao i da nisu dozvolili pristup mjestu zločina i informacijama o kretanju osumnjičenih.

– Onaj koji štiti Fljorima Ejupija je njegov saradnik i saizvršilac njega i njegovih nalogodavaca – poručio je Đurić, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

- OGLAS -

Tahiri je ranije izjavio da je žalosno što je Vučić “preuzeo ulogu sudije, tužioca, istražitelja i svaku drugu koja je potrebna za pokrivanje istine, kad god se ona pojavi”.

Ova Tahirijeva tvrdnja uslijedila je nakon što je Vučić izjavio da Beograd misli da ima ime ubice predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića koji je ubijen 16. januara 2018. godine, ali da pokušava da dobije materijalne dokaze.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA