9 C
Sarajevo
20.04.2024

Helikopter sa ekipom sarajevskih ljekara krenuo po Emira Spahića u Trebinje

Na zahtjev Javne zdravstvene ustanove (JZU) Bolnica Trebinje, a sukladno propisanim procedurama, danas je angažiran helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za hitnu medicinsku evakuaciju (misija MEDEVAK), radi zračnog prijevoza povrijeđene osobe iz Trebinja u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

“Uviđaj je obavljen, došlo je do prevrtanja vozila. Kako smo mi obaviješteni Spahić je povrijeđen, ali povrede nisu opasne po život”, kazao je Laketa.

Prema nezvaničnim informacijama Emir Spahić je bio suvozač u terencu koji se prevrnuo, a pored njega je u vozilu bila još jedna osoba. Prema prvim informacijama ima povrede grudnog koša i rebara.

- OGLAS -

Helikopter OS BiH za MEDEVAK poletio je iz vojarne Rajlovac OS BiH kod Sarajeva. 

Oružane snage BiH kao i bezbroj puta do sada vrše akcije pomoći i spašavanja civilnog stanovništva, te će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH, i time dati puni doprinos u izvršavanju zakonom propisanih zadaća, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA