2 C
Sarajevo
26.04.2024

12 koristi vazelina: Spašava oštećenu kosu, skida šminku…

Vazelin je odličan za skidanje šminke, posebno kod žena koje imaju osjetljiviju kožu. Također, ukoliko dugo niste stavljali naušnice pa vam ne ide glatko, namažite ih malo vazelinom

Vazelin je zapravo mekani parafin koji bi svatko trebao imati kod kuće jer je jeftin, a spektar koristi mu je jako velik. Donosimo vam 12 ideja kako ga koristiti za njegu i ljepotu.

  1. Miris parfema će dulje trajati ukoliko na kožu nanesete malo vazelina prije stavljanja mirisa.
  2. Neposlušne obrve izgledat će puno bolje ako ih malo namažete vazelinom i eventualno prođete četkicom kroz njih. Pojedine dlake više neće toliko stršati.
  3. Vazelin je odličan za njegu usana, ima odlična hidrirajuća svojstva pa će neće biti suhe i ispucale. Kada je vani hladno i vjetrovite, nanosite vazelin na usne često.
  4. Ukoliko vam se maskara osušila, stavite u nju malo vazelina i provucite nekoliko puta četkicu unutra van – dobit ćete dovoljno maskare da se našminkate.
  5.  Ako vam ponestane rumenila, a spremate se za izlazak, uzmite malo ruža, pomiješajte ga sa vazelinom i nanesite na obraze.
  6. Stopala će biti predivno mekana ako ih obilato namažete vazelinom pa na to navučete čarape i držite neko vrijeme.
  7. Vazelin je odličan za skidanje šminke sa lica, posebno za žene koje imaju osjetljiviju kožu pa moraju paziti kakve preparate koriste.
  8. Crvenilo i iritaciju kože nakon depiliranja umirit će vazelin. Nanesite malo na osjetljivo područje i ostavite da se upije.
  9. Vazelin je i odlično rješenje kod ispucalih vrhova. Uzmite malu količinu, protrljajte među prstima pa nanesite na kosu – izgledat će zdravije.
  10. Zaprljate li komad odjeće ruže, odmah na to nanesite malo vazelina i protrljajte. Mrlja bi navodno trebala nestati.
  11. Dogodi li vam se da tijekom bojanja kose malo boje ostane na licu – posegnite za vazelinom, uklonit će mrlje od boje s kože.
  12. Ukoliko dugo niste stavljali naušnice pa vam ne ide glatko, namažite ih malo vazelinom. Tako će lakše proći kroz rupice u ušima, prenosi Atma.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA