15 C
Sarajevo
26.04.2024

Ekskluzivno za Face TV Mektić: Optužbe su lažne

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića i još tri osobe zbog zloupotrebe položaja. Optužnica za zloupotrebu položaja osim Mektića podignuta je i protiv Igora Golijanina, bivšeg šefa Kabineta ministra u Ministarstvu sigurnosti BiH, Samira Agića, u svojstvu pomoćnika ministra u Ministarstvu sigurnosti BiH i Edina Garaplije u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija- INZA d.o.o. Sarajevo.

Mektić je ekskluzivno za Face TV izjavio da su ove optužbe čista laž i pokušaj zastrašivanja od strane političkih protivnika. Bivši ministar sigurnosti je dodao da nikada nije zloupotrebio položaja te da sve za šta ga terete su izmišljotine.

Prema navodima optužnice, navedene osobe su zlouporabom položaja i ovlasti počinile kazneno djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine, a dokumentirana su različita vršenja zlouporabe položaja ili ovlasti najviših državnih dužnosnika i službenika u Ministarstvu sigurnosti BiH prilikom realiziranja međudržavnog Projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva, a koji je finansirala delegacija Evropske unije u BiH, a vrijednost projekta iznosila je 198.454,51 eura.

- OGLAS -

Uskoro još informacija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA