11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Škole i univerziteti u Iranu zatvoreni zbog zagađenja

Škole i univerziteti su zatvoreni u delovima Irana, uključujući glavni grad Teheran, zbog visokog nivoa zagađenja, izvještavaju državni mediji. Odluku o zatvaranju škola i univerziteta u glavnom gradu 30. novembra, kasno 29. novembra saopštio je zamenik guvernera Mohammad Taghizadeh, nakon sastanka komiteta za vanredne situacije za zagađenje vazduha.

“Zbog povećane zagađenosti vazduha, obdaništa, predškolske ustanove i škole, univerziteti i visokoškolski zavodi provincije Teheran biće zatvoreni”, prenela je vladina novinska agencija IRNA.

Škole u glavnom gradu takođe će biti zatvorene 1. decembra, rekao je kasnije Taghizadeh. “Ispitujući indeks zagađivača u Teheranu … odlučeno je da se sutra zatvore sve škole u provinciji Teheran, osim županija Firuzkuh, Damavand i Pardis”, citiran je.

- OGLAS -

Mladi i stariji ljudi sa respiratornim bolestima upozoreni su da ostanu u zatvorenom prostoru, a sve sportske aktivnosti su obustavljene 30. novembra. Teheran pati od opasnog nivoa zagađenja i smoga od sredine novembra. Škole su takođe zatvorene u severnoj provinciji Alborz i u centralnoj provinciji Esfahan, javila je IRNA pozivajući se na zvaničnike.

Ostale oblasti u kojima su škole bile zatvorene uključuju severoistočni grad Mešad, grad Orumiie na severozapadu, i Kom, južno od Teherana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA