1 C
Sarajevo
19.04.2024

Stanivuković: Pozivam građane da budu u pripravnosti i smireni

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nalazi se na ulici ispred Gradske uprave zajedno sa svojim uposlenicima nakon potresa od 6,3 stepena u Hrvatskoj, a koji se osjetio širom BiH.

Stanivuković je poručio da građani Banjaluke mogu biti smireni jer epicentar nije u Banjaluci, ali ih je pozvao na oprez.

“Podrhatavanje se osjetilo, na trošnim objektima se mogla dogoditi šteta poput opadanja materijala, ali ne više od toga. Sve naše službe, hitna pomoć i vatrogasci su u pripravnosti. Za sada nemamo prijavljenih šteta. Uposlenice i djeca iz vrtića su van objekata, prema preporukama nadležnih. Preporučuje se da se sklonimo od predmeta koji vise u kućama i u slučaju novog podrhatvanja budemo blizu nosivog zida ili štoka”, rekao je Stanivuković.

- OGLAS -
 

Istakao je kako bi, prema naučnim i historijskim podacima, svako naredno podrhtavanje trebalo biti slabije, ali da se to ne može prognozirati te je pozvao građane da budu smireni.

“Udaljeni smo 100 kilometara od epicentra i može se desiti još koje podrhtavanje. Nadajmo se najboljem. Građani budite smireni, izvještavat ćemo vas o svemu”, poručio je Stanivuković.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA