16 C
Sarajevo
16.04.2024

Raikkonen: Virtualne utrke su zabavne, ali i gubljenje vremena

Bivši svjetski prvak u formuli 1 Finac Kimmi Raikkonen (40) smatra kako su virtualne utrke zabava, ali i gubljenje vremena.

“E-sport je zabavan, ali mene ove internetske igre ne zanimaju”, rekao je svjetski prvak iz 2007. u intervjuu talijanskom listu Corriere della Sera.

“Radije bih strpljivo čekao dan kada ćemo se utrkivati na pravim stazama. Vožnja pravom stazom je muška stvar, a e-sport je zabava “, rekao je “ledeni Finac”.

- OGLAS -

Dodao je kako igranje virtualnih utrka nema nikakve veze sa simulatorima koje koriste F1 momčadi.

“Pravi simulatori su potpuno drugačiji i puno složeniji od onih koji se koriste u internetskim utrkama. Za mene je takva vožnja gubitak vremena i samo zabava.”

Finac je tijekom karijere upisao 312 F1 nastupa, 21 pobjedu, a 103 puta se penjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja. Samo je Brazilac Rubens Barrichello vozio više utrka, 326.

Raikkonen je bio 2007. bio prvak u bolidu Ferrarija, a dvije godine (2010, 2011) nastupao je u svjetskom prvenstvu u rallyju. U F1 se vratio 2012. godine, a ove sezone je trebao voziti za Alfa Romeo Racing-Ferrari.

Raikkonen provodi vrijeme s koronavirusom sa suprugom Minttu i djecom Robinom i Riannom na svom imanju na poluotoku Porkkala na jugu Finske.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA