15 C
Sarajevo
28.03.2024

Sarri demantovao sukob s Pjanićem: Jedan je od igrača koje najviše šaljem na teren ove sezone

Maurizio Sarri, trener Juventusa, danas je demantovao lažne medijske navode prema kojima je u svađi sa Miralemom Pjanićem. On je za italijanske medije istakao da je suludo pričati o tome, posebno kada se uzme u obzir da je bh. reprezentativac jedan od fudbalera koji su najviše igrali za “staru damu“ ove sezone.

Naime, u nedjelju ujutru u novinama “La Stampa“ pojavila se vijest da su se trener i vezni igrač posvađali na treningu, te da je situacija između njih dvojice sve napetija. Navedeno je i da zbog neslaganja sa Sarrijem 30-godišnji Pjanić neće biti uvršten u tim za gostovanje Bologni u ponedjeljak.

“To su lažne vijesti, koje nemaju argumenata. On je jedan od igrača koje sam ove sezone najviše slao na teren i moram da se oslonim na njega, jer ima presudnu ulogu u veznom redu sa trojicom igrača“, rekao je Sarri za “Sky Sport Italia“.

- OGLAS -

Gasine govore da će Rodrigo Bentancur protiv Bologne zauzeti Pjanićevu poziciju, a da će Aron Ramsey zaigrati u sredini, umjesto Urugvajca. Sami Khedira i Alex Sandro su povrijeđeni, a Gonzalo Higuain i Giorgio Chiellini se vjerovatno neće oporaviti na vrijeme da bi nastupili u Juventusovom prvom susretu nastavka sezone, nakon što je Serija A bila prekinuta duže od 100 dana. Utakmica Bologna – Juventus igraće se u ponedjeljak sa početkom u 21.45 sati.

U trenutku prekida, početkom marta, Juventus je poslije 26 odigranih kola držao lidersku poziciju sa 63 boda, jednim više od prvog pratioca Lazija.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA