Vijesti
Meteorolog Haris Babić otkriva kad možemo očekivati kišu i grmljavinu
Meteorolog FACE TV otkrio kakvo nas vrijeme očekuje i naredne sedmice U poslijepodnevnim satima lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina. ⛈️
#

Meteorolog FACE TV, Haris Babić, u svom vremenskom izvještaju za "Face.ba" je kazao da se danas očekuje širi opseg pljuskova nego jučer, te da se u nastavku poslijepodnevnih sati nastavlja nevrijeme popraćeno grmljavinom. 

"U poslijepodnevnim satima lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina. Na karti osnovne refleksije, u dBZ, vide se područja jačih odraza. Stoga i umjereno upozorenje na centralne i dijelove sjevernog pojasa Bosne i Hercegovine", kaže Babić.

Naredne sedmice "suhlji" periodi 

Meteorolog FACE TV prognozirao je i vrijeme koje možemo očekivati naredne sedmice. Prema Babićevoj prognozi, početak naredne sedmice neće biti vlažan kao ove. 

"Početkom iduće sedmice, uglavnom u ponedjeljak i u utorak, po trenutnim izgledima, možemo očekivati suhlje vrijeme, te našim čitaocima savjetujem da iskoriste taj period. Uz novi priliv vlažnijeg zraka ponovo rastu šanse za kišovitije vrijeme sa pljuskovima. Inače, ovih dana nestabilno vrijeme vlada iznad naših krajeva i tako će biti do kraja sedmice. U prizemlju je polje pritiska oko normale, dok je po visini nestabilnija atmosfera, što pokazuje i visina pritiska od 500 hpa", zaključuje meteorolog FACE TV, Haris Babić. 

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.