20 C
Sarajevo
29.03.2024

Završen projekat sanacije kompletne ulice Isevića sokak na Bistriku

Realizovan je još jedan značajan projekat u općini Stari Grad čime je znatno poboljšana infrastruktura i ambijent za stanovnike i posjetitelje ovih naselja. Riječ je o rekonstrukciji ulice Isevića sokak na Bistriku u čiju obnovu je uloženo oko 100.000 KM.

 Kako su nam prethodno kazali građani, ova ulica je za njih poveznica i najkraća ruta do srca grada i koristi ga veliki broj ljudi, kako ovog tako i drugih okolnih naselja. Iznimno je ovo frekventna pješačka i putna zona, odnosno jedna od glavnih sporednih ulica prema Vijećnici i Baščaršiji. Inače, ulica Isevića sokak je bila u veoma lošem stanju i uništena je bila velikim brojem prokopa. Prethodnih godina građani su iznosili inicijativu za njenu sanaciju. Radovi su završeni, a prema informacijama iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, ulica je sanirana cijelom dužinom od 240 metara. „Iako je sam kraj kalendarske godine, vremenske prilike su nas poslužile da uspješno okončamo ovaj projekat. Prvobitno je skinut stari dotrajali asfalt, postavili su se novi ivičnjaci na obje strane ulice, BH telecom je izvršio zamjenu svojih instalacija. Uslijedili su pripremni radovi tamponiranja, a potom i završno asfaltiranje kompletne dionice, uključujući i trotoare. Urađeno je i iscrtavanje potrebne signalizacije“, pojašnjavaju u nadležnoj Službi.

 U razgovorima sa građanima dok su se radovi izvodili početkom mjeseca saznali smo koliko im znači realizacija ovog projekta. „Presretni smo zbog radova, jer je ovo ulica koju mi svakodnevno koristimo, a bila je zaista u lošem stanju zbog jako čestih prokopa“, potvrdio nam je Ahmed Smajović koji živi na broju 23 ulice Isevića sokak. Smajović nam je ispričao da u ovoj ulici živi preko 60 godina i da se sjeća kada je prvi put asfaltirana. „Doselio sam se ovdje 1957. godine i to je bila makadamska cesta. Dobro se sjećam davne 1959. godine kada je ulica po prvi put asfaltirana“, prisjeća se Smajović. Pohvalio je rad Općine Stari Grad na čelu s načelnikom mr. Ibrahimom Hadžibajrićem i istakavši da kao stanovnik primjećuje brojna ulaganja i sanacije u njegovoj mjesnoj zajednici Bistrik.

- OGLAS -

 I njegov komšija Omer Hujdur, je također potvrdio značaj ovog projekta za građane. „Ulicu koristi zaista veliki broj ljudi, kako građani ove ulice, tako i građani brojnih drugih ulica“, istakao je Hujdur. Kazao nam je da cijeli život živi u ovoj ulici i da mu je neizmjerno drago. „Načelnik Hadžibajrić nam je obećao sanaciju naše ulice i evo i sami vidite, izbori su prošli ali radovi se izvode punom parom. Šta da kažem…? Za ovakvu lokalnu vlast na čelu s načelnikom Hadžibajrićem uvijek smo tu na raspolaganju, jer bez jake lokalne vlasti nema ni države“, poručio je prilikom izvođenja radova Hujdur.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA