Vijesti
Velika Britanija uvodi drastične mjere: Nema više zalijevanja vrtova ili pranja automobila “Nismo olako donijeli ovu odluku i znamo da će privremena zabrana korištenja imati uticaja na naše kupce”
#

U dijelovima Velike Britanije u petak će biti uvedena zabrana korištenja crijeva za vodu za zalijevanje vrtova ili biljaka, pranje automobila, terasa, zidova i prozora ili punjenje bazena, nakon upozorenja na toplotni talas i sve većeg straha od suše.

Od 17 časova, stanovnicima u južnim područjima Hampshirea, Isle of Wighta, Kenta i Sussexa biće zabranjeno koristiti vodu za ove namjene.

“Nismo olako donijeli ovu odluku i znamo da će privremena zabrana korištenja imati uticaja na naše kupce”, rekla je Alison Hoyle, direktorica za rizik i usklađenost u Southern Wateru, kompaniji odgovornoj za distribuciju vode na jugu zemlje.

Do zabrane je došlo, jer se očekuje da će u novom toplotnom talasu temperature sljedeće sedmice biti veće od 30 stepeni Celzijusa, uz upozorenje Met Officea da će biti vrlo malo kiše.

Juli je srušio rekord kao najtopliji mjesec u Velikoj Britaniji, jer su temperature bile više od 40 stepeni, što je najviše od početka mjerenja 1836. godine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.