Vijesti
Biden ponovo pozitivan, vraća se u izolaciju Predsjednik SAD-a je proteklih dana imao blag oblik COVID-19 i mogao je raditi u samoizolaciji jer se vakcinisao i primao neke terapije.
#

Američki predsjednik Joe Biden ponovo je u subotu bio pozitivan na COVID-19 i otkazat će dva planirana putovanja, ali nema simptome i osjeća se “sasvim dobro”, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

Biden, koji je bio pozitivan na COVID-19 prije devet dana, a potom je ove sedmice dva puta bio negativan, “izolirat će se u Bijeloj kući dok ne bude negativan” i otkazuje putovanja u Delaware i Michigan idućih dana, objavila je u subotu Bijela kuća.

Biden je na Twitteru objavio kako se to može dogoditi “maloj manjini ljudi”. To je potvrdio i njegov ljekar Kevin O'Connor.
 
Nastavlja raditi

“Nemam nikakve simptome, ali ću se izolirati radi sigurnosti svih ljudi u mojem okruženju. Još uvijek radim, ali ću uskoro nastaviti putovati”, poručio je.

Predsjednik je imao blag oblik COVID-19 i mogao je raditi u samoizolaciji jer se vakcinisao i primao neke terapije.

O'Connor je rekao da je Biden (79) bio negativan posljednja četiri dana te da ga ne planiraju ponovo liječiti jer nema simptome.

Ranije je izjavio da će se Biden redovno testirati za slučaj da se infekcija vrati, što se može dogoditi nekim pacijentima koji su se liječili Paxlovidom, lijekom koji je primao predsjednik.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.