Vijesti
Biden potpisao zakon o transparentnosti informacija o nastanku pandemije korona virusa Tekst koji je predložila republikanska opozicija na kraju je dobro prihvaćen među demokratima te je jednoglasno izglasan u Zastupničkom domu.
#

Američki predsjednik Joe Biden saopćio je u ponedjeljak da je potpisao zakon koji omogućuje skidanje oznake tajnosti s dokumenata o nastanku pandemije Covida-19 koja se iz Kine proširila svijetom.

“Moramo pomnije ispitati kako je nastala pandemija Covida-19, kako bismo mogli uspješnije spriječiti buduće pandemije”, rekao je Joe Biden.

“Moja administracija će skinuti oznaku tajnosti i objaviti što je moguće više informacija”, vodeći ipak računa o “nacionalnoj sigurnosti”, dodao je predsjednik.

Tekst koji je predložila republikanska opozicija na kraju je dobro prihvaćen među demokratima te je jednoglasno izglasan u Zastupničkom domu, gdje su konzervativci u većini. To je tim zanimljivije što je tema pandemije duboko podijelila američku javnost i u vezi s cijepljenjem i u vezi s mjerama restrikcije.

Direktor savezne policije Christopher Wray ocijenio je nedavno da je incident u laboratoriju u Wuhanu u Kini “najvjerojatnije” prouzročio pandemiju Covida-19, nakon slične pretpostavke koju je nešto ranije iznijelo Ministarstvo energetike SAD. Zbog toga je Svjetska zdravstvena organizacija zatražila od Amerikanaca da objave svoje informacije.

Naučna zajednica je i dalje podijeljena na one koji zastupaju mišljenje da je bolest sa životinja prešla na ljude i na one koji misle da je virus slučajno "pobjegao" iz laboratorije u Wuhanu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.