9 C
Sarajevo
20.04.2024

Općina Stari Grad sutra organizuje prijem stranaka na otvorenom

 Kako bi se građanima omogućilo rješavanje tekućih pitanja, a da pritom niko ne bude doveden u opasnost od mogućeg širenja zaraze, Općina Stari Grad organizovat će prijem stranaka na otvorenom, u parku At mejdan.

 Radi se o nastavku projekta ‘Dani otvorenih vrata’ gdje su građanima na raspolaganju pomoćnici načelnika svih općinskih službi i na licu mjesta odgovaraju na sve njihove upite. Prvi ovakav događaj održan je u februaru ove godine nakon čega je nastupila pandemija korona virusa i projekat nije mogao biti nastavljen.

 Kako se događaj ne može organizovati u Općini i u zatvorenom prostoru, održat će se na otvorenom, u parku At mejdan u petak 21.augusta, s početkom u 09,00 sati.

- OGLAS -

 Na ovaj način ostvarit će se direktna i otvorena komunikacija općinskih službi i građana, pružiti usmeni uvid u stanje predmeta, upoznati građani sa nadležnostima, dužnostima i obavezama lokalne samouprave, ali i drugih institucija, te djelovati u pravcu rješavanja problema koje imaju imaju.

 Duž šetališta uz Miljacku bit će raspoređeni stolovi za kojim će sjediti pomoćnici načelnika i primati stranke uz maksimalno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera. Fizička distanca i nošenje maski su obavezni, a na svakom stolu će biti i dezinfekciono sredstvo.

 Prijem stranaka na otvorenom počet će u 09,00 sati i trajati zavisno od interesovanja građana.

 Odgovore na upite građana pružat će sljedeće službe:

 

Služba za urbanizam, Služba za investicije i komunalne poslove, Služba za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove, Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, Služba za privredu, Služba za obrazovanje, kulturu i sport, Služba civine zaštite, Služba za opću upravu i inspekcijske poslove, Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA