12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Raste broj mrtvih u eksploziji džamije u Bangladešu

 
Broj mrtvih u eksploziji u džamiji blizu Dhake popeo se na 24, a vlasti pokreću istragu o nesreći, objavili su u nedjelju pakistanski dužnosnici.
 

Eksplozija se dogodila u petak navečer kad su muslimanski vjernici završavali svoje večernje molitve u džamiji Baitus Salat Jame Masjid u okrugu Narayanganj, oko 25 kilometara južno od Dhake, rekao je policajac Zayedul Alam.

Dodao je da je 37 od 40 žrtava s ozbiljnim ranama prevezeno u državni institut specijaliziran za opekline i plastične operacije u Dhaki.

Još četvero ih je umrlo u nedjelju pa je broj mrtvih u eksploziji porastao na 24, rekao je ravnatelj instituta Shamanto Lal Sen.

- OGLAS -

U bolnici je još 13 ljudi i nitko od njih nije izvan životne opasnosti, dodao je Lal Sen.

Vatrogasci i odjel civilne obrane, koji su ugasili požar i spasili žrtve, rekli su da je moguće da je curenje plina izazvalo eksploziju.

“Najprije, sumnjamo da je nakupljanje plina ispod džamije možda izazvalo eksploziju”, rekao je vatrogasac Abdullah Al Arefin.

Šest klimatskih uređaja eksplodiralo je u džamiji, rekao je dodavši da je pokrenuta istraga da se utvrde uzroci nesreće.

Policijska jedinica zadužena za deaktiviranje bombi također je prikupila dokaze s poprišta kako bi ispitala prirodu eksplozije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA