11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Angelina Jolie poslala moćnu poruku svim zlostavljanim ženama (VIDEO)

Naime, zbog pandemije koronavirusa, koji je mnoge ljude diljem svijeta zatvorio unutar četiri zida njihovih domova, sve je više zlostavljanja žena i djece, stoga je 45-godišnja glumica svima njima poslala jasnu poruku.

Tako je Angelina rekla kako bi svaka žena trebala o svojim problemima razgovarati s onima kojima vjeruju, ali i da bi trebale pokušati pronaći one koji bi im u takvim situacijama mogli prvi pomoći, a sve kako bi zaštitile sebe i djecu od potencijalnih zlostavljanja.

– Primjera radi, mogle bi s prijateljem ili članom porodice dogovoriti kodnu riječ, a koja će izgovorena dati im do znanja da vam treba pomoći – rekla je Jolie.

- OGLAS -
 

Dodala je kako je to tužno reći, no ne možete pretpostaviti da će vam prijatelji i porodica uvijek povjerovati ili vam biti podrška.

– Česte su situacije kada su stranci ti koji vam pomažu. Ili druge žrtve, grupe za podršku… – kazala je Jolie.

Uz sve to naglasila je kako žene moraju biti jako oprezne u takvim situacijama.

– Jedino vi znate u kakvoj se opasnosti nalazite i dok ne pronađete ljude kojima možete vjerovati, mogli bi se osjećati poprilično usamljeno – kazala je.

Holivudska glumica imala je savjete i za ljude kojima se zlostavljane osobe obrate za pomoć:

– Probajte shvatiti sve emocionalne, finansijske i pravne pritiske s kojima se te osobe suočavaju, kao i da vrlo vjerovatno imaju proživljene traume ili pate od PTSP-a. Ako ste ikada i pomislili da je neko vama blizak u takvim problemima, probajte im uvijek biti na dohvat ruke, dajte im do znanja da ste tu za njih – istakla je Jolie.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA