7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Još 20 djevojaka podnijelo prijavu od trenutka hapšenja Aleksića

Od trenutka kada je saopšteno da je vlasnik škole glume “Stvar srca” Miroslav Aleksić (69) uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve, pišu Večernje novosti.

Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti proslijeđene Višem javnom tužilaštvu, koje će zatim donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.

On je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloljetnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica, a na teret mu stavlja osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje.

- OGLAS -

Prema nekim informacijama, tužilaštvo bi od od srijede trebalo da počne da uzima izjave od oštećenih.

Aleksiću je, nakon saslušanja u tužilaštvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najprije boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije sa koronavirusom.

Večernje novosti pišu i da učitelj glume, po svemu sudeći, ima problema da angažuje advokata, pošto mu je u utorak punomoćje otkazao i Nemanja Jolović. Tako je za tri dana promijenio tri advokata, a još nekoliko poznatih kancelarija je odbilo da ga zastupa.

Jolović je rekao za Večernje novosti, da je kad je poslije određivanja pritvora Aleksiću pročitao naredbu za istragu, video je da jedna od oštećenih djevojaka ćerka njegovog dobrog prijatelja i da je u sukobu interesa.

Aleksić je u Višem tužilaštvu na saslušanju u potpunosti negirao sve optužbe, uz komentar da mu nije jasan motiv zbog ga Milena Radulović i ostale djevojke terete za ovako teška djela.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA