Vijesti
Premijer Slovenije Janša najavljuje novo zatvaranje Kazao je da će biti prinuđeni ponovo zatvoriti javni život i ekonomiju
#

Premijer Slovenije Janez Janša izjavio je da će biti prinuđeni da uvedu mjere koje će ponovo zatvoriti javni život i ekonomiju. On je na sjednici Vlade istakao da će na to biti prinuđeni zbog ponovnog pritiska na odjeljenja intenzivne njege i neodgovornog ponašanja koje nije izazvala policija ili Vlada.

Janša je rekao da Slovenija bilježi najbrži rast infekcija u Evropi. Šef savjetodavne grupe za odbranu od kovida Mateja Logar predlaže manje, dobrovoljno zatvaranje kompanija tokom jesenjih školskih raspusta.

- To bi uticalo na ponašanje epidemije u novembru - rekla je Logarova novinarima i dodala da grupa ne razmatra predlaganje novih pooštravanja.

Za vrijeme zatvaranja škola tokom praznika, prijedlog uključuje ograničenje druženja članovima porodice i ograničenje velikih okupljanja, prenose slovenački mediji. Logarova je istakla da su daleko od ozbiljnog zatvaranja javnog života, jer je vakcinacija ipak učinila svoje, prenosi Srna. 

- Nadamo se da će se ljudi i dalje, posebno oni koji imaju faktore rizika za teži tok bolesti, odlučiti za vakcinaciju i na ovaj način zaštititi sebe i naravno uticati na dalji razvoj epidemije - poručila je ona.

Prema riječima Logarove, oko 87 posto zaraženih koji se liječe u bolnicama spada u starosnu grupu mlađu od 50 godina.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.