Vijesti
Sve više država uvodi oštrija pravila za putnike iz Kine zbog korona virusa U Evropskoj uniji do sada je samo Italija odredila testiranje na korona virus za sve putnike koji dolaze iz Kine.
#

Izraelsko ministarstvo zdravlja objavilo je u petak da uvodi testove na korona virus za putnike iz Kine gdje se događa eksplozija broja zaraženih.

“Odlučeno je da se naredi stranim aviokompanijama da primaju strane putnike na let iz Kine prema Izraelu samo ako su negativni na korona virus”, navodi se u saopćenju koje potpisuje novi ministar zdravlja Arie Dery.

Razmjeri epidemije u Kini i sumnje u službene podatke potakli su neke zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države i Japan, da nametnu nova pravila putovanja putnicima koji dolaze iz te zemlje nakon što je Peking ukinuo ograničenja.

U Evropskoj uniji do sada je samo Italija odredila testiranje na korona virus za sve putnike koji dolaze iz Kine. Italija je u četvrtak pozvala ostatak Evropske unije da slijedi njen primjer i testira putnike iz Kine na korona virus, ali drugi su rekli da za sada ne vide potrebu za tim ili da čekaju zajednički stav EU-a.

Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je u četvrtak da bi uvođenje obaveznog testiranja na korona virus za putnike koji dolaze u Evropsku uniju iz Kine bilo “neopravdano”.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.