Vijesti
U BiH 331 novozaražena osoba koronavirusom, preminulo šest osoba U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovana je 331 osoba pozitivna na koronavirus, od 861 obrađeni test.
#

Prijavljeno je šest smrtnih ishoda i to tri u Federaciji BiH i tri u Republici Srpskoj, saopćeno je iz entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta BiH. 

Do sada je u BiH ukupno preminula 15.971 osoba od posljedica zaraze Covid-19.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je ukupno 505 uzoraka, od kojih je 155 bilo pozitivno na virus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom. Preminule su tri osobe i to u Posavskom, Srednjobosanskom i Tuzlanskom kantonu. 

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, tеstirаno jе 298 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus pоtvrđеn je kоd 148 оsоbа. Priјаvljеnа su tri smrtna slučајa. 

U Brčko distriktu BiH je registrovano 28 novih slučajeva zaraze virusom korona, urađeno je 58 testova, a trenutno je aktivno 367 slučajeva. Od posljedica koronavirusa u Brčko distriktu BiH do sada je preminulo ukupno 538 osoba. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.