23.8 C
Sarajevo
16.04.2024

DF i Demokrate otkačili URA u Budvi, možda tako bude i na državnom nivou

Demokratski front i Demokrate u Budvi ignorišu Građanski pokret URA jer im više nije potrebna za formiranje vlasti u metropoli turizma. DF i Demokrate sada sami u koaliciji formiraju vlast u Budvi.

Podsjetimo, URA je bila dio vladajuće koalicije u Budvi zajedno sa DF-om i Demokratama, jer im je njihov odbornik bio potreban za formiranje većine.

Sada se situacija promijenila, DF i Demokrate ne haju za URA koja se sada našla ni na nebu ni na zemlju, pa se ovom dvojcu nudi da bude dio vladajuće strukture.

- OGLAS -

Da je URA uvrijeđena što ih dvojac DF-Demokrate otkačio juče je na neki način potvrdio orbornik URA Blažo Rađenović, koji je bio uzdržan prilikom glasanja da Krsto Radović (Demokrate) bude novi predsjednik SO Budva.

Rađenović je kazao da je ta partija principijelno ostala uzdržana, jer nakon inicijalnog sastanka nisu imali više poziva, ali da očekuje da budu dio nove gradske uprave.

“Dakle, ne želimo zamjenu Demokratske partije socijalista već promjene u punom smislu te riječi i tako ćemo i participirati. Iz razloga što nismo učestvovali ovim naknadnim pregovorima danas smo uzdržani iz principijalnih razloga, ali svakako u daljem toku i nastavku naših pregovora mi ćemo imati svoj stav”, napomenuo je Rađenović.

Zaključak ove priče je jasan – budvansku sudbinu URA bi mogla doživjeti i na državnom nivou, samo to još sebi ne žele da priznaju.

Prema rezultatima OIK, nakon lokalnih izbora održanih 30. avgusta u Budvi, koalicija “Za budućnost Budve” ima 14 odbornika, Demokrate šest, dok URA ima jedan odbornički mandat.

U novom skupštinskom sazivu,  Demokratska partija socijalista će imati 11 odborničkih mandata, a Socijaldemokratska partija jedan.

(Cdm.me)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA