13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Bh. blok: Naći ćemo načine i rješenja za brojna pitanja u Mostaru

Koalicija “Bh. blok Mostar” koju čine SDP i Naša stranka u petak je ponovila točke na kojima planira raditi, a to su, među ostalim, problem ruševina, pitanje kanalizacijske mreže i pitke vode, deponija Uborak te parking mjesta.

– U mostarskom Starom gradu je nekoliko važnih stvari, nevjerojatan broj ruševina koje se još uvijek u 2020. godini nalaze na tom području. Nama će to biti prioritet. Važno je prvo riješiti imovinsko- pravne odnose kako bi mogli srediti te ruševine, ali ukoliko se oni ne mogu riješiti u skorije vrijeme naći ćemo načine i rješenja kako da te ruševine zaštitimo, ogradimo i očistimo – kazala je nositeljica liste za Stari grad Irma Baralija.

Po njezinim riječima, na području Starog grada još uvijek postoje naselja u kojima nije riješeno pitanje kanalizacijske mreže i pitke vode.

- OGLAS -

Jedan od projekata na koji stavljaju fokus su i parking mjesta.

– Želimo grad napraviti prohodnim. Graditi ćemo parking garaže, podzemne i nadzemne i postoji već nekoliko mjesta i idejnih rješenja koja su opticaju – naglasila je nositeljica liste za Stari grad.

Osobit naglasak stavili su na deponiju Uborak.

– Deponija Uborak vodeći je problem ne samo moje lokalne zajednice već i cijele županije, a i šire. Svi znamo da Mostar ima pet komunalnih poduzeća, a grad i prigradska naselja nikad nisu bili prljaviji – istaknula je nositeljica liste za gradsko područje Sjever Samija Kazazić.

Naglasila je kako problem deponije Uborak treba biti broj jedan za sve liste, za sve stranke, za sve građane i za sve one koji mogu donijeti rješenje za taj problem.

– To nije problem vezan za jednu stranku i za jedno područje, nego i šire. Znamo da je deponija Uborak nekad bila sanitarna komunalna deponija, gradska deponija koja je bez javne rasprava i suglasnosti mještana koji žive oko nje pretvorena u regionalnu deponiju- pojasnila je Kazazić.

Predstavnici “Bh. bloka” osvrnuli su se i na “napade” na njihove kandidate, odnosno kandidatkinje.

– Posljednjih dana svjedoci smo da pojedine političke stranke i koalicije otvoreno šire govor mržnje, prije svega prema kandidatkinjama na našim listama. Ovdje sam da kažem da ćemo stati u njihovu zaštitu. Svaki udar, svaki izljev mržnje prema našim kandidatkinjama će biti direktan udar na bilo kojeg kandidata s liste “Bh. bloka”, i na “Bh. blok” u cjelini – poručio je nositelj gradske liste “Bh. bloka” Arman Zalihić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA