10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Dodik prvačićima dijeli maske s grbom RS-a

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, u saradnji s Republičkom upravom Civilne zaštite, podržao je inicijativu da za sve prvačiće u entitetu Republika Srpska budu izrađene zaštitne maske, koje su spremne i bit će dostavljene svim školama u RS prije početka školske godine, objavile su Večernje novosti.

“Želimo da u vrijeme epidemije širimo osećaj odgovornosti. Vjerujemo da će to njima biti interesantno jer se na svim maskama nalazi grb Republike Srpske. Vjerujem da će ih koristiti za zaštitu svog i zdravlja njihovih roditelja, nastavnika i svih zajedno”, rekao je Dodik.

On je zahvalio Republičkoj upravi Civilne zaštite koja je pomogla u realizaciji ove ideje.

- OGLAS -

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je da je po Dodikovoj ideji ova uprava u saradnji sa firmom iz Kozarske Dubice uspjela da uradi zaštitne maske za sve prvačiće. Dodao je da će 10.000 zaštitnih maski biti dostavljeno u 206 škola prema spisku koji je dostavilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

“Maske mogu da se peru, pamučne su i ekološka boja je na njima. Najbitnije je da se i u svjesti djece izgradi odgovornost. Ovo je primjer da zajedničkim snagama moramo djelovati u svim aktivnostima za sprečavanje širenja koronavirusa u Republici Srpskoj”, rekao je Novitović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA