12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Trump: Okrećem se glatkom i urednom prijenosu vlasti

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da sada svoju pozornost okreće glatkom i urednom prijenosu vlasti, nakon što je Kongres potvrdio izbornu pobjedu demokrata Joea Bidena.
 

“Kongres je potvrdio rezultate. Nova administracija bit će inaugurirana 20. siječnja. Ja sam sada usredotočen na to da osiguram glatku, urednu i besprijekornu primopredaju vlasti. Ovo je trenutak za ozdravljenje i pomirenje”, rekao je Trump u video poruci objavljenoj na Twitteru dan nakon što su njegovi pristaše upali u Kapitol pokušavajući spriječiti potvrdu Bidenove pobjede, prenosi Hina.

Trump je osudio nasilje rekavši da su izgrednici “oskvrnuli sjedište američke demokracije”.

Oni koji su počinili nasilje, ne predstavljaju našu zemlju, a oni koji su prekršili zakon, platit će, rekao je Trump.

- OGLAS -

“Služiti vam kao predsjednik bila mi je najveća čast u životu”, ističe Trump u videu. “A svim svojim divnim pristašama poručujem: znam da ste razočarani, ali želim da znate da naše nevjerojatno putovanje tek počinje”.

Trumpova izjava uslijedila je nakon poziva vodećih demokrata, predsjednice Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi i vođe demokrata u Senatu Chucka Schumera potpredsjedniku Mikeu Penceu i Trumpovu kabinetu da primijene 25. amandman kojim bi se predsjednika odmah uklonilo s dužnosti.

Ne dogodi li se to, Pelosi je najavila da će najvjerojatnije sazvati Zastupnički dom kako bi pokrenuo postupak opoziva predsjednika zbog njegove uloge u neredima u srijedu, u kojima je poginulo pet osoba, među kojima i kapitolski policajac.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA