Vijesti
WHO traži od Kine detaljnije podatke o situaciji sa korona virusom po provincijama Organizacija je također zatražila od kineskih naučnika da podijele podatke o analizama korona virusa, kako bi se bolje nadgledala epidemija.
#

Svjetska zdravstvena organizacija, koja je ranije kritikovala Kinu zbog nedostatka transparentnosti o epidemiji korona virusa na svom tlu, pozvala je kineske vlasti da daju više detalja o situaciji po provincijama.

WHO je navela da je generalni direktor organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus tokom dana o korona virusu razgovarao sa kineskim ministrom Ma Sijaovejom, direktorom Kineske zdravstvene komisije.

Kineske vlasti su saopćile da je oko 60.000 osoba umrlo od posljedica infekcije korona virusom od početka decembra. WHO je zatražila da Kina nastavi da prenosi podatke kako bi se bolje shvatila epidemiološka situacija u toj zemlji i posljedice tog vala zaraze.

Organizacija je također zatražila od kineskih naučnika da podijele podatke o analizama korona virusa, kako bi se bolje nadgledala epidemija.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.