Vijesti
Ko je nakon protesta u Banja Luci ostao uz Dodika? Odaziv građana na obilježavanje Dana RS slab Iako je Ustavni sud BiH 9. Januar Dan RS proglasio neustavnim, ipak nisu odustali od njegovog obilježavanja
#

Tačno u podne počeo je svečani defile povodom Dana RS. Pripreme su trajale mjesecima unazad, a ovom danu najviše se obradovao Milorad Dodik, onaj koji se svim silama trudi da nametne 9. Januar.

Iz SNSD-a građane su jučer čak skupljali i SMS poruka.

 

Ipak ni slanje SMS poruka, nije građane izvuklo na ulice da se kako u porukama stoji zajedno proslavi današnji dan. Nadzorne kamere na Trgu Krajine pokazale su da je zaista tako, te da je uprkos svom trudu Dodika i Cvijanović, odaziv bio veoma mali.

 

Vlasti RS vjerovatno su i očekivale da će trg biti preplavljen ljudima baš kao što je bio preplavljen 5. Oktobra. Na Trgu tog dana, te večeri, bilo je oko 30 hiljada ljudi.

 

Te večeri svi su izašli podržati PRAVDU i stati iz Davora Dragičevića i Suzanu Radanović. Danas, nije tako... Nakon svih protesta, koji su se desili prošle sedmice, niko neće podržati Dodika i njegov režim.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.