13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Wall Street International o Vedranu Bosniću: Od bosanskog talenta do švedskog kralja

Bh. košarkaški stručnjak Vedran Bosnić posljednjih godina niže uspjehe u Švedskoj i jedan je od najcjenjenijih sportskih stručnjaka u ovoj zemlji. Bosnić je sa klubom Täljehallen iz Sodertalje treći put za redom prvak Švedske, a mediji u ovoj zemlji upravo ističu našeg stručnjaka kao najzaslužnijeg za ovaj uspjeh.

Nedavno je i ugledni Wall Street International pisao o Bosniću navodeći kako ga u švedskoj s pravom nazivaju kraljem, te da su njegovi “turbo uspjesi” privukli veliku pažnju.
“Sviđa mi se biti trener ovdje. Ponekad mi ljudi kažu da se ovdje sve dešava isuviše brzo, dok ja na stvari ne gledam na taj način. Želio bih da stvari idu još brže”, istakao je Bosnić, koji je u kratko vrijeme postao jedan od najinteresantnijih evropskih stručnjaka, navodi Wall Street International.

Bosnić je preživio početak rata u BiH i sam navodi kako je imao mnogo sreće.

- OGLAS -

– Autobus u kojem smo izbjegli mogao je primiti svega 30 osoba, ali mislim da je u tom trenutku u njemu bilo više od 120 osoba. Granate su padale na grad i do danas mi nije jasno kako smo preživjeli. Imao sam 15 godina kada je rat počeo, rekao je Bosnić.
Istakao je i da je vrhunac njegove karijere bio kada je igrao za Lietuvos Rytas te da mu danas na trenerskim uspjesima u Švedskoj čestitaju brojni košarkaški radnici širom Evrope.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA