2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Izetbegović i Nikšić o aktivaciji MAP-a: NATO put BiH neće biti zaustavljen

To je prvi korak u procesu punopravnog članstva.

Predsjednici SDA i SDP BiH Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić pozdravili su aktivaciju MAP-a za BiH. Izetbegović je kazao da ne može biti blokade na tom putu.

– Naše opredjeljenje, zakon o Oružanim snagama, o odbrani jasno je kazao kako stoje stvari u vezi sa našim pretenzijama u odnosu na NATO. To je podržao svojedobno i SNSD i gospodin Nebojša Radmanović i Milorad Dodik. To su stvari koje idu svojim tokom. Dobro čuvana tajna je procurila, doći će do aktivacije MAP-a, do usvajanja plana i ja to pozdravljam. Postoje neke primjedbe, ali ni na koji način tu stvar neće moći dovesti u pitanje – kazao je Izetbegović.

- OGLAS -

Nikšić je kazao da se duži vremenski period radilo na tome, te da su u periodu Vijeća ministara 2010-2014 napravljeni prvi pomaci na uknjižavanju perspektivne vojne imovine.

– Sad se ja nadam da ćemo sve eventualne prepreke prevazići i to je interes svih građana u BiH i onih koji eventualno zbog političkih poena misle da treba nešto da blokiraju i opstruiraju da ćemo uspjeti prevazići te blokade i osigurati da se krene u potpunu implementaciju – kazao je Nikšić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA