13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Vučić se obratio naciji: “Saopštiću vam loše vijesti…”

– Ono što jesu loše vijesti jesu te da albanske vlasti na KiM ne žele ni da čuju za ukidanje taksi prema Srbiji i oni su konstatovali u razgovoru sa Hanom da će te takse trajati dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost. Druga vijest je još lošija, a to je da su oni danas najavili formiranje njihove vojske suprotno čak i sopstvenom Ustavu, suprotno svim dogovorima koje imamo sa NATO. To dovodi čitav naš region u najviši stepen opasnosti. Ti potezi su neodgovorni, kazao je Vučić.

 “Albanci su danas saopštili da će formirati vosjku 14. decembra. Ja im poručujem da se sa Srbijom tako ne pregovara i moraju da znaju da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova”, poručio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije na vanrednoj pres konferenciji.

-Ono što jesu loše vijesti, koje me brinu, je činjenica da albanske vlasti na KiM ne žele ni da čuju za ukidanje protivpravno donijetih taksi. Oni su danas saopštili sve dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost, kazao je Vučić i dodao.

- OGLAS -

 -Upravo sam završio telefonski razgovor sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom. Nažalost zbog unutrašnjih problema predsjednik Macron je zamolio da se njegova posjeta Srbiji odloži.Ja znam i svjestan sam da je situacija takva da ne može da dođe. Razgovarali smo o našem strateškom partnerstvu. Rekao sam Macronu da iza godina teške reforme sada imamo odlične vesti. Investicije su za čak 10.7 više u odnosu na rekordne od prošle godine. Broj zaposlenih je najveći u poslednjih 30 godina – rekao je Vučić.

– Ono što jesu loše vijesti jesu te da albanske vlasti na KiM ne žele ni da čuju za ukidanje taksi prema Srbiji i oni su konstatovali u razgovoru sa Hanom da će te takse trajati dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost. Druga vijest je još lošija, a to je da su oni danas najavili formiranje njihove vojske suprotvno čak i sopstvenom Ustavu, suprotno svim dogovorima koje imamo sa NATO. To dovodi čitav naš region u najviši stepen opasnosti. Ti potezi su neodgovorni, kazao je Vučić

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA