Vijesti
MUP KS raspisao potragu za Gačićem, mole za pomoć građana Potraga za Edinom Gačićem, višestrukim ubicom i dalje traje. Angažovana je i policija ZDK i SBK, a za njim traga i policija u Sarajevu
#

Policija je također je i zamolila građane da se uključe i pomognu u potrazi Edina Gačića, koji je još na slobodi. 

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je dana 10.02.2019. godine , zbog postojanja osnova sumnje da je dana 09.02.2019. godine na području Suhodola, općina Hadžići, počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), policijskog službenika FUP-a BiH, raspisala operativnu potragu za licem  Edin (Muharema) Gačić, rođen 01.09.1976. godine u Banja Luci, sa prebivalištem u selu Brđani, općina Konjic",  stoji u saopštenju.

Kako su naveli Gačić je naoružan i opasan.

Kako bi građani znali o kome je riječ stoji kratak opis.

"Edin Gačić je visine oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, posljednji  put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim samtanim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočale"

"Apelujemo na građane da, ukoliko imaju informaciju gdje traženo lice boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla doprinijeti pronalasku ove osobe,  saznanja dostave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo na broj: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici", naveli su iz MUP-a KS. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.