12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Nadal operisan: Hvala svima na porukama podrške

Španac Rafael Nadal, trenutno 2. teniser svijeta, zbog povrede skočnog zgloba desne noge odustao je od Završnog Mastersa u Londonu, a danas je na svome zvaničnom Twitter profilu napisao da je operacija prošla dobro, javlja Anadolu Agency (AA).

“Hvala svima na porukama podrške, koje sam dobio jučer i danas. Operacija je prošla dobro. Ipak, primorani smo da odložimo egzibiciju za pomoć ljudima koji su pogođeni poplavama na Mallorci”, napisao je Nadal.

Još uvijek nije poznato hoće li španski teniser ipak morati potpuno otkazati egzibiciju s Novakom Đokovićem u Saudijskoj Arabiji koja je zakazana za 22. decembar.

- OGLAS -

Podsjetimo, Nadal je jučer saopćio da je odlučio da zbog povrede ne igra na Mastersu u Londonu.

Španac nije igrao poslije US Opena jer je imao problema s povredom desnog koljena. Očekivalo se kako će zaigrati na nedavno završenom Mastersu u Parizu, ali se i na tom turniru povukao prije prvog meča, a razlog za odustajanje je bio problem sa stomačnim mišićima.

Iako su se organizatori Mastersa u Londonu nadali da bi Nadal možda mogao nastupiti na njihovom turniru, 32-godišnji Španac je na Twitteru potvrdio da se to ipak neće dogoditi.

Umjesto Nadala na Mastersu u Londonu, koji će se održati od 11. do 18. novembra, igrat će Amerikanac John Isner.

Nakon ovakve odluke Španca, Novak Đoković, trenutno prvi teniser svijeta, ostat će na vrhu ATP liste i na kraju sezone.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA