11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Jerinić: Govedarica se očajnički obračunava sa pobjednicima izbora

“To je očajnički potez da se obračunava sa ljudima koji iza sebe imaju rezultat, a da se ne obračunava sa općinskim odborima koji su doveli SDS do toga da bude sedma ili osma partija po snazi”, istakao je Jerinić.

Komentarišući tvrdnje SDS-a da je djelovao mimo Statuta i odluka organa stranke i da je radio protiv njenih interesa, Jerinić je rekao da Glavni odbor SDS-a na posljednjoj sjednici nije ništa zaključio, niti glasao i izjasnio se o bilo čemu.

“Predsjednik je bio dužan da obavi razgovor sa svim članovima Glavnog odbora iz Doboja, ali to nije učinio. Navedeno je da sam ja i u nekoj emisiji iznio određene stavove. Jesam ih iznio jer je Skupština Gradskog odbora SDS-a u Doboju čiji sam član donijela te zaključke. Ja sam samo bio glasnik Skupštine”, kaže Jerinić.

On je dodao da mu na teret stavljaju i da je sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem učestvovao u razgovorima sa delegacijom SNSD-a, ali da i dalje smatra da treba razgovarati sa svima.

- OGLAS -

“To su sve optužbe koje predstavljaju paušalne ocjene jednog čovjeka ili grupe ljudi oko njega koji mu sugerišu, a krajnji cilj je jedna ruka manje u Glavnom odboru kako bi on sproveo svoje sulude odluke”, rekao je Jerinić.

Govoreći o budućem političkom djelovanju, Jerinić je istakao da on nema mandat i da ostaje lojalan Skupštini Gradskog odbora SDS-a u Doboju.

“Ostajem sa ljudima koji su iznijeli posljednje izbore i ja ću se ponašati u skladu sa njihovim odlukama, a ne odlukama pojedinaca koji su očigledno izgubili kompas”, istakao je Jerinić.

Govedarica je isključio Jerinića iz članstva stranke zbog teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima SDS-a.

Jerinić je drugi visoki funkcioner iz Doboja koji je isključen iz SDS-a, a prije njega tu sudbinu je doživio i Petrović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA