3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Gorbačov zahvalio Bushu na prijateljstvu

Mihail Gorbačov, bivši predsjednik Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika (SSSR) izrazio je duboko saučešće porodici preminulog bivšeg američkog predsjednika Georgea H.W. Busha i svim Amerikancima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Gorbačov je blisko sarađivao s Bushom krajem osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka kako bi se okončao Hladni rat. Pohvalio je bivšeg predsjednika SAD-a za njegove sposobnosti kao političara i zbog njegovog ličnog karaktera.

“To je bilo vrijeme velikih problema. Zahtijevalo je veliku odgovornost svih, što je rezultiralo završetkom Hladnog rata i trke za nuklearnim naoružanjem“, kazao je Gorbačov za novinsku agenciju Inrterfax.

- OGLAS -

Gorbačov je kazao da su on i supruga Raisa “istinski cijenili pažnju, ljubaznost i jednostavnost tipičnu za Georga i Barbaru Bush, kao i ostatka njegove velike, prijateljske poriodice“.

George Herbert Walker Bush bio je 41. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država od 1989. do 1993. godine. Preminuo je u 94. godini, u petak, u Houstonu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA