Vijesti
Smail Šikalo, uhapšeni u Peruu bio dijete za primjer, ime dobio po amidži, ratnom heroju Važio je za perspektivnog velikog sportistu, a ulica u kojoj je živio, dobila je naziv po njegovom amidži, ratnom heroju Smailu Šikali

Smail Šikalo, državljanin Bosne i Hercegovine danas je uhapšen u Peruu, nakon što je kod njega pronađena droga u vrijednosti više od 80 miliona dolara. Peruanska policija vjeruje da bi se ta droga prodala u Evropi.

Javnosti poznat kao uhapšeni bosanski diler u Peruu, Smail Šikalo je bio perspektivni sportista, bokser, koji je trenirao sa Enesom Peštekom, vijećnikom (SDA) općine Novi Grad. Važio je za perspektivnog velikog sportistu, a ulica u kojoj je živio, dobila je naziv po njegovom amidži, ratnom heroju Smailu Šikali.

Šikalo  je bio komandir Vojne policije 2. motorizirane brigade Armije RBiH i jedan od prvih dobrovoljca koji su se prijavili da brane svoj grad početkom agresije na BiH. Prvi put je ranjen u borbama kod Elektroprivrede '92. godine, a posljednji kod Sokolja, kada ga je geler pogodio u glavu dok je pomagao ranjenom saborcu. Nakon sedam dana podlegao je povredama. Imao je svega 25 godina, a dokazao je da je volio svoju državu više nego sebe.

Podsjetimo, prije dvije godine u Peruu uhapšen je David Cufaj, školski i sportski prijatelj Smaila Šikale. Živjeli su u istoj ulici i trenirali u istom klubu. No, obojica su pali na istom putu. Cufaj sa dvije tone kokaina, a Šikalo sa tonu i po. Sportski put zamijenili su ipak ovim putem.

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.