15 C
Sarajevo
25.04.2024

U Bihaću bračni par napao policajce, nakon čega su uhapšeni, a u Cazinu jedan migrant preminuo

 

Kako je saopćeno iz MUP-a USK, policijski službenici su zadobili lakše tjelesne povrede koje su im konstatovane u Domu zdravlja Bihać.

 

- OGLAS -

Policijski službenici su protiv bračnog para podnijeli prekršajnu prijavu zbog naročito drskog ponašanja i nepostupanja po zakonitom naređenju ovlaštenih službenih osoba, nakon čega su u zakonskom roku pušteni iz prostorija PS Bihać.

 

Iz MUP-a USK saopćeno je i to kako je jedan migrant preminuo u Domu zdravlja Cazin. Policijskim službenicima dojavljeno kako se u kući bh. državljanina u mjestu Štrulić nalazi bračni par iz Sirije, te da je zdravlje jednog od njih loše. Policijski službenici su ih prevezli u Dom zdravlja Cazin gdje im je dežurni ljekar ukazao pomoć, ali je muž preminuo.

 

Istražitelji Odsjeka kriminalističke policije obavili su uviđaj, a ljekar je utvrdio da umrla osoba nema vidnih povreda i da je smrt nastupila prirodnim putem. Policijski službenici su kontaktirali i kamp menadžere Međunarodne organizacije za migracije (IOM) koji su potvrdili da su obje osobe registrirane u hotelu Sedra, te da će Policijska stanica Cazin naknadno biti upoznata sa detaljima vezanim za ukop tijela.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA