Vijesti
O višestrukom ubici u BiH Edinu Gačiću pišu i svjetski mediji Policijske agencije pozvale su građane u pomoć i da ukoliko vide osumnjičenog, informaciju odmah prijave
#

Bh. Policajci već nekoliko dana intenzivno tragaju za sada već najtraženijom osobom u Bosni i Hercegovini, višestrukim ubicom, Edinom Gačićem.

Potraga za njim u građane unijela je strah. Osuđeni ubica već više od 7 dana je na slobodi, a u tom periodu ubio je dvoje ljudi. Osim bh. medija, priču o ovom ubici, ali akcijama koje provodi policija prenose, regionalni i svjetski mediji.

Pa je tako danas FOX News u svom članku napisao kako je policija u Bosni pokrenula istragu za osumnjičenim za ubistvo dvoje ljudi u protekloj sedmici, što je. kako navode. izazvalo paniku u zemlji.

 

Vijest o molbi policije da i građani pomognu, prenio je i Washington post. U tekstu stoji ukoliko građani vide Gačića, da informacije prijave najbližoj policijskoj stanici.

 

Pozivajući se na svjetsku agenciju "Associated Press", svjetski mediji, među kojima i"U.S News, National Post i eminentni New York Times dalje prenose kako policijske snage upozoravaju da je Gačić naoružan i izuzetno opasan. Naglašavaju da motiv posljednja dva ubistva nije jasan, što građane navodi na dodatni strah i zaključak da Gačić ubija nasumice.

Postoji strah da Gačić ne počini novo ubistvo, shodno tome da je obučen za ovo. Svi resursi su na raspolaganju, a na terenu je veliki broj policajaca.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.