10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Srbija nakon drame savladala Crnu Goru

Srbija je pred 15.400 gledalaca zasluženo savladala Crnu Goru, ali je mogla od gotovog da napravi veresiju. Izabranici selektora Mladena Krstajića su poslije furioznih 15 minuta u finišu prvog poluvremena stekli 2:0, a mogli su i do ubjedljivije prednosti, jer je, između ostalog, Mitrović promašio penal.

U 30. minutu poslije drugog kornera za Crnu Goru, sjevnula je kontra Srbije, Tadić je izbacio Ljajića, koji je izašao sam pred golmana Petkovića i poslao loptu u mrežu.

Već u 32. minutu novi šok za goste. Kolarov je sa levog krila odlično centrirao, a Mitrović maestralno reagovao na “prvoj stativi” i postigao svoj peti gol u ovom ciklusu Lige nacija.

- OGLAS -

Do kraja prvog poluvremena Srbija je imala još četiri velike prilike. Prvo se Gaćinović spetljao kad ga je Mitrović ostavio samog pred golmanom Petkovićem, a onda je tri šanse propustio napadač Fulama.

U 38. minutu Šćekić je oborio Matića poslije čega je sudija Maljenko pokazao na bijelu tačku. Mitrović je “panenkom” pokušao da zatrese mrežu, ali je loptu poslao preko gola.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Mitrović je imao dva pokušaja glavom, ali mu je prvo Petković odbranio udarac, da bi drugi put lopta otišla pored gola.

U drugom poluvremenu domaćin je usporio, a da bi neizvjesnosti ipak moglo da bude nagovijestio je Mugoša na isteku pola sata igre. Tada je udarcem glavom u padu zatresao mrežu, ali je Maljenko poništio gol zbog navodnog ofsajda.

Isti igrač se ipak upisao u strijelce desetak minuta kasnije kada je ostao usamljen na 11, 12 metara od gola – 2:1.

Rumunija večeras dočekuje Litvaniju i ima priliku da pobjedom pretekne Crnu Goru i nastavi da prijeti Srbiji. U slučaju takvog scenarija, “orlovima”Srbiji je u utorak potrebna pobjeda u Humskoj nad Litvanijom da i matematički ovjeri prvo mjesto i ulazak u Ligu B, kao i alternativni put na EURO 2020, dok Rumuni u isto vreme budu gostovali u Podgorici.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA