12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Potpisan memorandum o saradnji Općine Centar i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja

Memorandumom je definisano da Općina Centar i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja imaju zajednički interes i želju za uspostavljanjem naučno istraživačke i drugih oblika komplementarne saradnje u zajedničkim projektima od općeg društvenog značaja, različitim oblicima edukacije i drugo.

Načelnik Ajnadžić i dekan Alić su prilikom potpisivanja Memoranduma iskazali uvjerenje da će dobra saradnja i zajednički projekti Općine Centar kao lokalne zajednice i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja uveliko biti na dobrobit društvene zajednice, a naročito kada su u pitanju mlade generacije.

Jedan od projekata koji će zajednički realizirati Općina i ovaj fakultet je „365 sport plus“ koji za cilj ima omogućiti mladima besplatno bavljenje sportom tokom cijele kalendarske godine. Podsjećamo, realizacija ovog projekta započela je u januaru tekuće godine, a s obzirom da je projekat ispunio očekivanja, njegova realizacija nastavlja se i u narednoj godini, i to već od početka januara 2019. godine.

- OGLAS -

U okviru realizacije projekta učenicima osnovnih škola sa područja općine Centar na raspolaganju su nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet, te univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je i pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA