Vijesti
Željka Cvijanović i u Brčko Distriktu obilježila Dan RS-a U Brčkom je danas obilježen Dan RS-a kojem je prisustvovala i predsjednica ovog bh. entiteta Željka Cvijanović
#
 Poručila je da RS nije neprijateljski nastrojena prema bilo kojoj vjeri ili naciji, ali mora da se bori protiv nepravde i laži koje se o njoj šire.
 
Inače, Brčko Distrikt je posebna administrativna jedinica Bosne i Hercegovine, dakle ne pripada ni RS-u ni FBiH, a osnovana je 2000. godine nakon međunarodne arbitracije.

Cvijanović je rekla da političkom Sarajevu smeta činjenica da je Republika Srpska rođena prije rata, a da je odbranjena u ratu koji je Srbima u BiH bio nametnut.

Ističe da Republika Srpska postoji i funkcioniše da njeni građani hoće da je čuvaju i ona je dokaz za sigurne živote te da se time ne želi zlo nikome.

Povodom negativnih komentara iz Federacije BiH na račun proslave Dana RS Cvijanović kaže da su u RS navikli na tu histeriju, koja traje godinama i dolazi iz političkog Sarajeva svaki put kada se obilježava Dan RS.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.