7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Senegalski košarkaš slomio vilicu kapitenu Zmajeva, slijedi mu višemjesečni oporavak

Utakmicu 7. kola francuskog košarkaškog prvenstva između Roannea i Boulogne-Levallois Metropolitansa obilježio je incident u kojem je Boubacar Toure u duelu bez lopte šakom udario kapitena reprezentacije BiH Miralema Halilovića te mu tom prilikom slomio vilicu.

Sredinom treće dionice, Toure je brutalno bez lopte udario Halilovića koji je tek nakon nekoliko sekundi shvatio da je ozbiljno povrijeđen, nakon čega se želio fizički obračunati sa Senegalcem, piše Klix.

Kako prenosi L’Equipe, Haliloviću je nakon pregleda ustanovljena frakture vilice i van terena će biti najmanje tri mjeseca te je malo vjerovatno da će zaigrati do kraja sezone. Naravno, to znači i da selektor Vedran Bosnić neće moći računati na njega narednog mjeseca, u posljednja dva susreta kvalifikacija za EP, protiv Grčke i Bugarske.

- OGLAS -

Boubacar Toure pojavit će se pred disciplinskom komisijom narednih dana, a suočava se s vrlo teškom kaznom koja bi, s obzirom na okolnosti, mogla varirati od nekoliko mjeseci do suspenzije do kraja sezone.

Senegalac je na društvenim mrežama iznio djelomično izvinjenje, osuđujući “mnoge niske udarce” svog protivnika, ali priznajući da je “pretjerao”.

“To ne opravdava moje ponašanje i nije bilo dobar primjer za mlade navijače. Izvinjavam se Miralemu Haliloviću, njegovim saigračima kao i mojim”, napisao je Toure.

Metropolitans za koji nastupa Halilović je na kraju izgubio rezultatom 80:67, a Zmaj je postigao 13 poena za 16 minuta provedenih na parketu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA