-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Legendarni reprezentativac Italije: Nije bilo lijepo vidjeti da se s Džekom odnose na takav način

Sukob Edina Džeke i Paula Fonsece je još uvijek jedna od glavnih tema, a o svemu je sada govorio i legendarni italijanski reprezentativac Fulvio Collovati.

Collovati je gostovao u emisiji Bar Forza Lupi, te je i on stao na stranu Dijamanta u ovom slučaju. Podsjećamo, ranije je Džeku branio i bivši sportski direktor Rome Walter Sabatini.

“Ne poznajem nove vlasnike kao ni Fonsecu, ali vrlo dobro znam okruženje koje vlada u Romi. Fonseca je bio u opasnosti da dobije otkaz, ali se spasio i sada je opet pod pritiskom. U svemu je potreban balans i posmatrajući sa strane, mogu reći da igrača poput Džeke nije trebao dirati i izbaciti iz ekipe. Živio sam i znam kakva je stvarnost svlačionice i to je nešto sveto svakom nogometašu. Tu je 25 igrača i morate biti korektni prema svima”, kazao je Collovati.

- OGLAS -

Povukao je Collovati i paralelu sa slučajem iz Atalante, gdje je Gasperini imao sukob s Papu Gomezom.

“Na primjer, u Atalanti je Gasperini prevladao nakon sukoba s Gomezom i Argentinac je prodan. Ne znam kakva će biti Džekina budućnost, ali izvana posmatrajući, nije bilo lijepo vidjeti da se s njim odnose na takav način i s njim se nije dobro postupalo. Sada klubovi nemaju novca, inače mislim da bi već bio prodat”, zaključio je Collovati koji je dres Rome nosio između 1987. i 1989. godine.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA