13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Džaferović: Bosna i Hercegovina želi i dalje da ima dobre odnose sa Crnom Gorom

Bosna i Hercegovina želi i dalje da ima dobre odnose sa Crnom Gorom i sve će zavisiti od postupaka nove vlade, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović

On je na regionalnoj onlajn konferenciji “Vrijeme izazova – kohezija Berlinskog procesa i integracija Zapadnog Balkana u Evropsku uniju”, kazao da je Crna Gora pod vođstvom predsjednika Mila Đukanovića postala nezavisna država i članica NATO saveza I uznapredovala je na putu evropskih integracija.

“Naše dvije države nemaju otvorenih pitanja. BiH želi da nastavi dobre odnose sa Crnom Gorom i sve će zavisiti od postupaka vlade. Izbor vlade u CG je unutrašnje pitanje ali odnosi prema ovim pitanjima – EU putu, NATO putu i poštovanju prava manjina su pitanju za koje je jako zainteresovana BiH. Mi želimo da se taj kurs nastavi I ako se taj kurs nastavi mi ćemo imati dobru saradnju kao I do sada. Želim da CG nastavi da ide ovim puitem i to je najbolje i za građane CG da ide zacrtanim putem i zacrtanim trasama”, rekao je Džaferović..

- OGLAS -

Regionalnu onlajn konferenciju organizuje Evropski pokret u Crnoj Gori.

Na konferenciji je trebalo da govori i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ali je otkazao učešće zbog, kako je objašnjeno, smrti bliskog saradnika.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA