7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

U Hrvatskoj zaraženo još 258 osoba, preminulo pet

Infekcija virusa korona u Hrvatskoj je potvrđena kod još 258 ljudi, a petoro je preminulo, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.
 

Tokom protekla 24 časa testirano je 4.608, a najviše pozitivnih na virus je bilo sa područja Zagreba, čak 70.

Na bolničkom liječenju je 296 pacijenata, od kojih je 25 na respiratoru.

Virus je aktivan kod 1.512 ljudi.

- OGLAS -

Od početka pandemije u Hrvatskoj je testirano 326.159 osoba, virus je potvrđen kod 17.659, od kojih je 298 preminulo.

Ukupno se oporavilo 15.849 osoba, a u protekla 24 časa 188.

Virusom korona u Hrvatskoj je zaražen i predsjednik Sabora Goran Jandroković koji je, prema pisanju tamošnjih medija, juče bio prevezen u bolnicu kolima hitne pomoći, ali je poslije toga i vraćen kući.

On je dovezen na Kliniku za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević”. Nije poznato da li mu je pozlilo ili je išao na dogovoreni pregled.

Opština Popovača u Sisačko-moslavačkoj županiji proglašena je za žarište epidemije poslije jedne promocije knjige gdje se zarazio veliki broj ljudi.

Taj broj sa jučerašnjim danom dostigao je 90, a testirano je 116 ljudi. Iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo su rekli da je ni u svijetu nije zabilježen toliki postotak zaraženih osoba sa jednog skupa.

“To je i ogroman broj kontakata koje sada moramo obuhvatiti”, rekao je direktor Zavoda Inoslav Brkić i dodao da je većina s tog događaja dan kasnije bila na otvaranju druge manifestacije.

(Vijesti.ba)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA