Vijesti
Britanske krstareće rakete korištene u ukrajinskom napadu na rusku podmornicu u Sevastopolju? Ukrajina je koristila britanske krstareće rakete u značajnom napadu na štab ruske Crnomorske flote na okupiranom Krimu, saznaje Sky News.
#

Ukrajina je koristila britanske krstareće rakete u značajnom napadu na štab ruske Crnomorske flote na okupiranom Krimu, saznaje "Sky News".

Ruska podmornica i ratni brod oštećeni su u napadu na sevastopoljsko brodogradilište, potencijalno najvećem napadu na ruske pomorske ciljeve u ratu. Ukrajinski i zapadni izvor rekli su da su britanske krstareće rakete "Storm Shadow" bile raspoređene.

Fotografije na društvenim mrežama zabilježile su eksplozije i plamenove kako sijevaju brodogradilištem na noćnom nebu u ranim jutarnjim satima srijede.

Rusija je saopćila da je na objekt ispaljeno deset krstarećih projektila, a sedam ih je oborila zračna odbrana. Navodi se i da je osujećen napad tri čamca bez posade.

Ukrajina je potvrdila da je pogodila ruske pomorske ciljeve i lučku infrastrukturu u gradu Sevastopolju, koji je Rusija pripojila 2014. godine, ali nije službeno rekla kako.

Velika Britanija je dala rakete "Storm Shadow" Ukrajinskim oružanim snagama ranije ove godine. Mogu ih ispaliti ukrajinski avioni, sa dometom većim od 240 kilometara.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.