Vijesti
Britanski premijer Sunak se sastao sa Zelenskim i obećao nastavak podrške Ukrajini Glasnogovornik britanskog premijera rekao je da je Sunak otputovao u Ukrajinu kako bi se sastao sa Zelenskim i potvrdio kontinuiranu podršku Velike Britanije.
#

Rishi Sunak, novi britanski premijer, sastao se danas u Kijevu s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim. Ovo je prvi susret ove dvojice lidera.

Glasnogovornik britanskog premijera rekao je da je Sunak otputovao u Ukrajinu kako bi se sastao sa Zelenskim i potvrdio kontinuiranu podršku Velike Britanije.

Rishi Sunak je najavio da će Britanija osigurati paket protuzračne odbrane od 50 miliona funti za Ukrajinu, uključujući protuzračne topove i tehnologiju za suprotstavljanje bespilotnim letjelicama koje isporučuje Iran.

"Danas osiguravamo novu protuzračnu odbranu, uključujući protuzrakoplovne topove, radar i opremu za borbu protiv dronova, te pojačavamo humanitarnu podršku za hladnu, tešku zimu koja je pred nama", poručio je u izjavi Sunak.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio se Rishiju Sunaku na podršci nakon što je britanski premijer prvi put posjetio Kijev. Zelenski je rekao da i Velika Britanija i Ukrajina znaju šta znači zauzeti se za slobodu.

"Uz prijatelje kao što ste vi na našoj strani, uvjereni smo u našu pobjedu", poručio je predsjednik Zelenski.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.