Vijesti
Eksplozija u Rusiji na granici s Bjelorusijom, dronom napadnut naftovod Ukrajina nije javno priznala da gađa ciljeve unutar Rusije, no viši dužnosnici u Kijevu su povremeno pozdravljali vijesti o uspješnim napadima dronovima na ruskom tlu.
#

Napad dvjema bespilotnim letjelicama izazvao je eksploziju u ruskoj Pskovskoj oblasti, blizu granice s Bjelorusijom, pri čemu je oštećena administrativna zgrada naftovoda, rekao je guverner Mihail Vedernikov na komunikacijskoj platformi Telegram.

Vedernikov nije okrivio Ukrajinu, no Moskva je ranije krivila Kijev za slične incidente, od kojih su neki prouzročili štetu ljudima i imovini stotinama kilometara od granice s Ukrajinom. Ukrajina nije javno priznala da gađa ciljeve unutar Rusije, no viši dužnosnici u Kijevu su povremeno pozdravljali vijesti o uspješnim napadima dronovima na ruskom tlu.

Kijev nije odmah komentarisao subotnji incident. "Zgrada je oštećena kao rezultat napada dviju bespilotnih letjelica", kazao je Vedernikov. Dodao je da nije bilo žrtava i da će operativna grupa koja je na terenu donijeti konačne zaključke. Incident se dogodio blizu sela Litvinova, manje od 10 kilometara od ruske granice s Bjelorusijom, prenosi Index.hr

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.