12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Capak: “Fotografija ne nosi nikakvu poruku osim one koju sam trenutno osjećao”

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak dočekao je rano jutros prve doze Pfizerova cjepiva koj su stigle transportnim kamionima iz Belgije u dvije kutije.

Fotografija Capaka kako sjedi na jednoj od kutija u kojima su dopremljene doze potaknula je raspravu na društvenim mrežama.

 

O spornoj fotografiji se oglasio i Capak, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- OGLAS -

“Kao čovjek koji se, kao i veliki broj građana naše zemlje, iskreno obradovao prispijeću toliko iščekivanog spasonosnog cjepiva, ne bih želio da jedna fotografija zasjeni veličinu trenutka kada je u Hrvatsku rano jutros napokon stigla prva pošiljka cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Sa suradnicima sam dočekao isporuku u ranim jutarnjim satima, spremili smo cjepivo u za to predviđene komore, a potom, s velikim olakšanjem, zabilježili nekoliko fotografija. Na jednoj o njih, među mnogima koje su postale dostupne javnosti, sjeo sam na kutiju u kojoj u tom trenutku nije više bilo cjepiva, već je ono bilo spremljeno, te sam prstom pokazao u etiketu na kutiji s jedinom misli: „Evo, konačno je stiglo! Tu je!“.

Žao mi je što je u medijima ova fotografija postala važnija od vijesti da je cjepivo stiglo u Hrvatsku, kao i od pregršt drugih fotografija koje svjedoče o tom, možemo slobodno reći, povijesnom trenutku. Isto tako, vidim da je to bila prilika da se u javnom prostoru oglase osobe koje nemaju što reći o svojem djelovanju, ali imaju o svemu drugome i svima ostalima.

Radi najvećeg broja hrvatskih građana s kojima dijelim sreću i zadovoljstvo što nam je stiglo cjepivo, želim naglasiti da ova fotografija, koja je nezasluženo isplivala na površinu, ne nosi nikakvu drugu poruku osim one koju sam u tome trenutku iskreno osjećao. Svim onim čitateljima i građanima kojima je možda ova fotografija i njena interpretacija u medijima ostavila pogrešan dojam iskreno se ispričavam”, stoji u priopćenju. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA